Bonusový recept: Těstoviny s ragú

Vyzkoušeli jste náš recept na pomalu tažená žebírka inspirovaný Toskánskem? Až se do toho pustíte ujistěte se, že vám nějaká žebra a trochu omáčky zbude i do druhého dne 🙂 Připravíte si s nimi dokonalý bonusový recept.

Na co se zaměřit před přípravou těstovin:

  • Pořiďte si opravdu kvalitní těstoviny – doporučujeme těstoviny artigianale. Zaplatíte za ně sice o trochu více než za klasické těstoviny ze supermarketu, ale mnohem lépe si také pochutnáte.
  • Vždy těstoviny vařte ve velkém množství vody s přidanou solí, ale žádnými dalšími ingrediencemi
  • Vždy vařte o minutu až dvě méně, než je uvedeno na obalu. Tyto těstoviny totiž budete míchat s horkou omáčkou – ta se postará o dodání tepla na ztracenou minutu až dvě.
  • Těstoviny zbavte veškeré vody, ale neproplachujte. Jakmile je zbavíte vody, okamžitě je vhoďte do omáčky, zamíchejte a nechejte chvilku odpočinout.

Jak připravit omáčku

Jednoduše nakrájejte zbytky žebírek na malé kousky a přimíchejte do hrnce konzervu rajčat (samozřejmě italských). Můžete přidat trochu vína a vody, aby byla směs jemnější (rozhodně by neměla být moc hustá). Přiveďte směs k varu a poté ztlumte plamen na minimum a vařte asi 15 minut. Těstoviny i omáčka by měly být připraveny ve stejnou chvíli. Jakmile máte oboje hotové, pořádně těstoviny s omáčkou promíchejte, nechejte pár minut odpočinout a servírujte.

Víte, jaké je tajemství skvělého vaření?

Všechno tkví v následujících bodech:

1. Ingredience
2. Vášeň
3. Představivost
4. Načasování
5. Dovednosti

Nejdůležitější je vařit s láskou a vybrat si kvalitní ingredience 🙂 Dejte se do vaření a užijte si dokonalé pokrmy. Dobrou chuť!

0

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close